Interviewtechnieken Training

Leer de relevante info uit een gesprek te halen

€545,- (excl. BTW)

8,7

Inhoud van de Interviewtechnieken Training

Je hebt zojuist weer een goed gesprek gehad met je belangrijkste stakeholder. De hele ochtend gespard over nieuwe kansen in de markt en daarna heerlijk samen geluncht. Nu je de belangrijkste punten uit het gesprek wil verwerken, merk je dat je het inhoudelijk eigenlijk nergens over hebt gehad. In retrospect begon jullie gesprek heel goed, maar werd het al gauw vooral een monoloog van je stakeholder over haar privéleven… 

Dat gebeurt je bij haar nou altijd. Heel frustrerend! Want je steekt beide veel tijd en moeite in zo’n gesprek, maar je kunt er zelden echt iets mee. Tegelijkertijd verwacht ze wel van je dat je volgende week met een nieuw concept komt. Argh! 

Herkenbaar? Een verdieping in interviewtechnieken zou je kunnen helpen. Door met een voorbereide structuur het gesprek in te gaan, hou je zelf meer de controle terwijl je de ander maximaal aan het woord laat. Of je laat het gesprek juist volledig open, bijvoorbeeld om er achter te komen waar de ander graag over spreekt.  

Eerstvolgende startdata

Leerdoelen

In onze Interviewtechnieken Training leer je een weloverwogen keuze te maken in de manier waarop je het gesprek gaat voeren. De juiste voorbereiding is daarvoor essentieel. Uiteraard krijg je volop de gelegenheid om je interviewtechnieken te oefenen en om zelf te ervaren hoe het is om op verschillende manieren geïnterviewd te worden. Alles wat je in deze training leert, kun je direct toepassen in je eigen werk. Super praktisch dus! 

Voor wie

Voor facilitators, teambegeleiders, leiders, managers, developers en teamleden. Deze training is voor iedereen die in of met teams werkt en bij productontwikkeling of dienstverlening effectievere en waardevollere gesprekken wil leren voeren met klanten, eindgebruikers en andere mogelijke stakeholders. 

Programma Interviewtechnieken Training

 • Wat is een interview?
  Dagelijks voeren we meerdere gesprekken: met familie, vrienden, collega’s, klanten, winkelmedewerkers en noem maar op. De duur en diepte variëren en de meeste gesprekken zul je niet snel een “interview” noemen. Wat maakt een gesprek wél een interview?

 • Je interview-doel bepalen 
  Om zoveel mogelijk uit het interview te halen, is het handig om vooraf een doel te bepalen. Wat wil je bereiken? Welke nieuwe informatie of kennis wil je boven water krijgen? Door dit vooraf te bepalen, kun je tijdens het interview makkelijker bepalen waar je dieper op in gaat, en waarop niet.

 • Het gestructureerde interview 
  Structuur geeft houvast. In de klassieke vorm wordt een interview afgenomen aan de hand van een vragenlijst die wordt doorgelopen. Je gaat zelf aan de slag met een gestructureerd interview, waarna we de voor- en nadelen van deze variant bespreken.
    
 • Het open interview 
  Compleet tegenovergesteld aan het gestructureerde interview staat het open interview. Geen vragenlijsten, maar gewoon in gesprek gaan. Ook met deze vorm oefen je zelf, waarna we de voor- en nadelen hiervan afzetten tegen het gestructureerde interview. 
 • Het semi-gestructureerde interview
  De middenweg tussen open interview en gestructureerde interviews is het semi-gestructureerde interview. Je hebt wel wat houvast en structuur, maar ook nog volop de mogelijkheid om open het gesprek aan te gaan. Uiteraard wordt ook met dit type interview geoefend, zodat je hierna weloverwogen een keuze kunt maken uit de verschillende manieren om een interview af te nemen.

 • Interviewresultaten verwerken 
  Tot slot bespreken we welke mogelijkheden je hebt om de interviewresultaten te verwerken. Technieken als transcriberen en thematische analyses komen hier aan bod. Waar moet je op letten wanneer je conclusies wilt trekken uit een interview en wat is het effect van je eigen interpretatie op woorden?   

Kosten

De kosten voor deze Interviewtechnieken Training bedragen €545,- exclusief BTW. Dit is inclusief alle opleidingsmaterialen, Unicorn Hub certificaat en drankjes/lunch.

Waarom Unicorn Hub?

Unicorn Hub is gespecialiseerd in het trainen en coachen van individuen, teams en organisaties die graag zelfstandig willen innoveren. Wij geloven dat iedereen innovatief kan zijn en dat dit een vaardigheid is die je met de juiste training kunt ontwikkelen.

Wij maken de theorie altijd praktisch toepasbaar voor jouw situatie zodat je direct na een training aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze training.

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch). De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza).

Inschrijven

Schrijf je hieronder in voor deze training:

 

 

Unicorn Hub garandeert dat persoonlijke informatie die je verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.