Lean Start-up Training

Zet innovaties in de markt door te leren van iteraties

€1095,- (excl. BTW)

8,7

Inhoud van de Lean Start-up Training

Eén van de grootste dooddoeners voor innovatieve teams is wanneer na maanden van hard werken blijkt dat het product of de dienst die we ontwikkeld hebben niet is waar de klant behoefte aan heeft. In de voorgaande zin staan twee elementen die een groot verschil maken bij innovatie: de time-to-market (maanden hard werken) en de customer-fit (waar heeft de klant behoefte aan). 

Het Lean Start-up framework helpt je om je time-to-market zo kort mogelijk te maken, waardoor je bij de lancering van je nieuwe product of dienst zo hoog mogelijk scoort op customer-fit. Een korte build-measure-learn loop is daarbij essentieel. Totdat je een concept bij de klant toetst, blijft het immers een aanname. Aannames wil je juist zo snel mogelijk en zo vaak mogelijk valideren. 

Eerstvolgende startdata

Leerdoelen

In de Lean Start-up Training leer je hoe je zo snel mogelijk omzet kunt genereren met nieuwe ideeën. Je ervaart hoe je met behulp van een reeks kleine experimenten snel leert en verder kunt itereren. Door keuzes te baseren op feitelijke data, hoef je niet meer af te gaan op wat mensen zeggen dat ze zouden doen, maar kun je je nieuwe idee afstemmen op wat mensen daadwerkelijk doen. Alles wat je leert kun je direct na de training toepassen in je eigen werk. Dat maakt de training heel pragmatisch. 

Voor wie?

Voor facilitators, teambegeleiders, leiders, managers, developers en teamleden. Deze training is voor iedereen die aan innovaties werkt of wil werken en daarbij sneller het juiste product in de markt wil zetten. 

Programma Lean Start-up Training

 • Wat is Lean Start-up? 
  Je leert de basis van het Lean Start-up framework en welke relatie het framework (niet) heeft met de Lean filosofie. Empathie en creativiteit staan centraal. 
 • Business model canvas 
  Aan de hand van een praktisch template word je meegenomen in het verhaal van een fictieve casus, die we gedurende de training gaan gebruiken voor de verschillende workshops.  
 • Hypothese bepalen 
  Je leert door te experimenteren. Elk experiment heeft een hypothese: wat verwachten we dat eruit komt? Je wilt echter niet lukraak wat experimenten gaan doen. Daarom beginnen we met de hypothese, die we baseren op aannames en risico’s. Wat weten we nog niet zeker en willen we daarom valideren met een experiment?
 • Experimenten ontwerpen 
  Vervolgens kunnen we per hypothese een experiment ontwerpen. Hoe kunnen we deze hypothese toetsen? Het experiment wil je laagdrempelig en gecontroleerd houden. Liever een eenvoudig experiment dat met hoge waarschijnlijkheid onze hypothese beantwoordt, dan een uitgebreid en complex experiment dat geen eenduidige informatie geeft. 
 • Bouwen 
  Tijd om te gaan bouwen! We gaan uit van een low-fi protoype welke in staat is het concept en de hypothese te testen aan de hand van de gestelde aannames en risico’s. Uiteraard kunnen we een prototype voor meerdere experimenten gebruiken.
 • Meten 
  Hypothese helder, experiment bedacht, prototype uitgewerkt: klaar voor de test. Iedereen krijgt de kans om te oefenen als participant en als onderzoeker in een experiment. Zo leer je beide kanten van de medaille kennen en genereren we data voor de laatste stap.
 • Leren 
  Welke conclusies kun je trekken uit het experiment? Is onze hypothese bewezen, verworpen, of hebben we niet voldoende data? Op basis van je conclusies kun je bepalen of een pivot nodig is: gaan we door met het concept zoals we dat nu voor ogen hebben, of moeten we bijsturen? Jezelf toestaan om je eigen mening bij stellen (ook wel rethinking genoemd) is hierbij essentieel.
 • Afronding 
  We hebben alle stappen van een Lean Start-up proces doorlopen. Samen lopen we er nog eens doorheen, wat is bij welke stap relevant? Hoe kun je dit direct in de praktijk toepassen? Met nieuwe inzichten en een schatkist aan praktische tools nemen we afscheid. 

Kosten

De kosten voor deze training bedragen €1095,- exclusief BTW. Dit is inclusief alle opleidingsmaterialen, Unicorn Hub certificaat en drankjes/lunch.

Waarom Unicorn Hub?

Unicorn Hub is gespecialiseerd in het trainen en coachen van individuen, teams en organisaties die graag zelfstandig willen innoveren. Wij geloven dat iedereen innovatief kan zijn en dat dit een vaardigheid is die je met de juiste training kunt ontwikkelen.

Wij maken de theorie altijd praktisch toepasbaar voor jouw situatie zodat je direct na een training aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze training.

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch). De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza).

Inschrijven

Schrijf je hieronder in voor de training:

Unicorn Hub garandeert dat persoonlijke informatie die je verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.