Creatief Denken Training

Nieuwe, toepasbare ideeën vinden voor bestaande vraagstukken

€545,- (excl. BTW)

8,7

De Creatief Denken Training in een notendop

Inhoud van de Creatief Denken Training 

De zomer komt eraan, wat betekent dat er weinig klantgerelateerd werk is. Je vraagt het team dus om deze periode te gebruiken om alle innovaties voor volgend jaar te bedenken. Als ze lekker doorwerken, hebben ze op die manier in enkele weken minimaal vijf nieuwe producten geheel afgerond op de plank liggen! 

Niet echt, toch? Wellicht herken je deze lineaire planningsprocessen vanuit jouw eigen ervaring. Het idee dat innovaties met de juiste toverstaf zo op tafel getoverd kunnen worden. Menig organisatie slaat hiermee de plank mis. Want als vervolgens blijkt dat de innovaties helemaal niet implementeerbaar zijn, geen klantwaarde vertegenwoordigen of vervolgens in een ellenlange impasse terecht komen, dan kun je je afvragen wat dit proces nu helemaal voor nut gehad heeft. Bovendien is er een kans dat medewerkers volledig uitchecken op innovatieprocessen, je ziet er immers toch nooit iets van terug dus waarom zou je hier serieuze input voor leveren.  

Dit kan natuurlijk anders. Want als organisaties hun creatieve resource – de medewerkers zelf – beter weten te betrekken, dan schuilt de bron van innovatie gewoon achter eigen gesloten deuren. De vraag is dus hoe je de deuren kunt openen: hoe activeer je het creatief denkproces bij je medewerkers? 

Leerdoelen 

In de training benaderen we het begrip ‘creatief denken’ van begin tot eind. Waarom is het belangrijk, wat is het, hoe pas je het toe en hoe verschilt deze per individu tot hoe maakt je hier een teamverband van. Je leert je creatieve denkproces te begrijpen, te faciliteren en bewust in te zetten bij de realisatie van je product/dienstverlening. 

Voor wie? 

Voor facilitators, teambegeleiders, leiders, managers, developers en teamleden. Deze training is voor iedereen die in/met teams werkt en bij product- of dienstverlening meer creativiteit wil aanwakkeren. Om zo tot innovatievere oplossingen te komen die ook implementeerbaar zijn. 

Programma Creatief Denken Training  

 • Jouw eigen creatieve denkproces                                                      
  Wat is een creatief denkproces en hoe herken je deze bij jezelf? Met behulp van de SCAMPER methode krijg je handvatten aangereikt hoe je hier zelf gerichter mee bezig kan gaan. 

 • Creatief denken in teamsamenstellingen                                 
  Creatief denken bereikt pas echt zijn potentieel als je het gehele team hierbij betrekt. Hoe komen ideeën tot stand en hoe zorg je ervoor dat je iedereen zijn/haar input meeneemt. Met de techniek brainwriting ondervind je hoe je vanuit individuele ideeën kan opbouwen tot een groepsidee dat door iedereen gedragen is. 

 • Randvoorwaarden voor creatief denken                                
  Creatief denken is niet iets wat je aan iemand vraagt en die hij/zij vervolgens activeert. De omgeving oefent vaak veel invloed uit op de mate waarin iemand geneigd is zichzelf open te stellen. Vanuit het fundament veiligheid behandelen we de overige randvoorwaarden voor creatief denken, zoals risico durven nemen, lef tonen.
 • Samenhangen en verbanden zien                                                 
  Een belangrijk kenmerk van creatief denken is associëren. Pas als je in staat bent informatie te divergeren en deze vervolgens een plek te geven, kun je informatie met elkaar in verband brengen. Een handige tool die hierbij helpt is mindmappen. 

 • Creatief denken omzetten tot actie                                                   
  Een creatief denkproces is pas volledig als de ideeën die bedacht zijn ook daadwerkelijk tot uitvoerbaarheid leiden. Het omzetten van het geschikte idee naar actie ervaart men vaak als lastig. Met de juiste stappen om het grote idee in kleinere stappen uit te werken, ben je in staat om de eerste stap in de praktijk uit te voeren.  

Kosten 

De kosten voor deze training bedragen €545,- exclusief BTW. Dit is inclusief alle opleidingsmaterialen, Unicorn Hub certificaat en drankjes/lunch.

Waarom Unicorn Hub?

Unicorn Hub is gespecialiseerd in het trainen en coachen van individuen, teams en organisaties die graag zelfstandig willen innoveren. Wij geloven dat iedereen innovatief kan zijn en dat dit een vaardigheid is die je met de juiste training kunt ontwikkelen.

Wij maken de theorie altijd praktisch toepasbaar voor jouw situatie zodat je direct na een training aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze training.

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch). De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza).

Inschrijven

Schrijf je hieronder in voor de Creatief Denken Training:

 

Unicorn Hub garandeert dat persoonlijke informatie die je verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.