Innovatiestrategie Training

De innovatieve mindset borgen in alle lagen van je organisatie

€545,- (excl. BTW)

8,7

Waarom deze Innovatiestrategie Training?

Hoe houd je je bedrijf relevant en hoe zorg je ervoor dat de medewerkers enthousiast blijven? Dat doe je door te innoveren. Dat hoeven zeker geen radicale innovaties te zijn, maar je wil wel voorkomen dat je een achterstand oploopt ten opzichte van je concurrentie. In deze Innovatiestrategie Training leer je hoe je de afstand tussen strategie en operatie kort houdt. We gaan in op snel en klein innoveren, duidelijke haalbare doelen formuleren, en strategie en operatie met elkaar verbinden.

Eerstvolgende startdata

Leerdoelen

In de Innovatiestrategie Training leer je hoe je een innovatieve mindset in de volledige organisatie kunt bereiken. Focus op innovatie zorgt voor een andere manier van werken binnen alle lagen van de organisatie. Zo leer je hoe je de strategische laag uit kunt dagen om een duurzame lange termijn visie te ontwikkelen, op de tactische laag aan de hand daarvan concrete, haalbare doelen en roadmaps uit kunt werken, en de operationele laag praktisch aan de slag kunt laten gaan met korte termijn doelen

Voor wie deze Innovatiestrategie Training geschikt?

 • Deze training innovatiestrategie is voor iedereen die in teamverband wil komen tot meer / betere innovatie
 • Voor iedereen die wil doorgronden hoe innovaties de kloof tussen strategie en operatie kunnen verkleinen.

 

Programma

 • Wat is strategie? 
  Met de traditionele BCG Matrix (die spreekt over cash cows, lazy dogs, raising stars en question marks) als aftrap, duiken we in de wereld van strategie. Wat is een strategie, wat is de relevantie van een strategie en wat maakt een strategie innovatief?

 • Kaders stellen 
  Zonder kaders geen creatie. We hebben structuur en afbakening nodig om tot nieuwe ideeën te kunnen komen. Je leert hoe je op elk niveau van de organisatie (strategisch, tactisch en operationeel) de juiste kaders kunt stellen. Niet te specifiek, maar concreet genoeg om die volgende stap te kunnen zetten.

 • Klanten versus gebruikers 
  Wie betaalt bepaalt, wordt vaak gezegd. Maar als je tot echte innovatie wil komen, is de daadwerkelijke (potentiële) eindgebruiker vaak degene naar wie je het meest wil luisteren. Hoe maak je het onderscheid tussen klanten en gebruikers? En hoe houd je iedereen tevreden? 
 • Waarde meetbaar maken 
  Wanneer je waarde wil creëren, wil je ook kunnen meten of je waarde toevoegt. Aan de hand van het Evidence-Based Management model leer je de verschillende aspecten van “waarde” meetbaar te maken. Alle metrics kun je direct toepassen in je eigen werk.

 • Doelen bepalen 
  Doelen geven richting, helpen bij het maken van keuzes en zorgen ervoor dat je voortgang inzichtelijk kunt maken. Doelen heb je op de lange termijn nodig zodat je iets hebt om naar uit te kijken en op de korte termijn zodat je iets hebt om nu stappen mee te maken. 

 • Aannames valideren 
  Bij vrijwel elke stap die je zet en elke keuze die je maakt, doe je bepaalde aannames. Aannames kunnen je goed helpen om snel op gang te komen, maar kunnen ook een grote valkuil vormen. Als afsluiter van deze training leren we je hoe je het valideren van aannames een routineklusje maakt. 

Kosten

De kosten voor deze Innovatiestrategie Training bedragen €545,- exclusief BTW. Dit is inclusief alle opleidingsmaterialen, Unicorn Hub certificaat en drankjes/lunch.

Waarom Unicorn Hub?

Unicorn Hub is gespecialiseerd in het trainen en coachen van individuen, teams en organisaties die graag zelfstandig willen innoveren. Wij geloven dat iedereen innovatief kan zijn en dat dit een vaardigheid is die je met de juiste training kunt ontwikkelen.

Wij maken de theorie altijd praktisch toepasbaar voor jouw situatie zodat je direct na een training aan de slag kunt. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze training.

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch). De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza).

Inschrijven

Schrijf je hieronder in voor de Innovatiestrategie Training:

Unicorn Hub garandeert dat persoonlijke informatie die je verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.